|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
01-05-08, 17:20 | #1 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 811
גיל:: 16
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
איך מכינים את האבקת חלבון מי גבינה ??
סתם חשבתי על זה, איך בעצם מכינים תאבקה הזו ?
__________________
אין לי חתימה ! |
01-05-08, 17:43 | #2 |
חבר פעיל
|
חבר, התהליך הוא בעצם רק במעבדות, כאשר הייצור הוא סינטטי (העתקה). אפשר להגיד שאם היום משכפלים בני אדם וחיות ברמה זהה, אין בעיה לאנושות לספק אבקת חלבון בצורה הטובה ביותר...
חלבוני מי גבינה יש דרך טבע בכמות מזערית בחלב ניגר, כ-0.7% בלבד! שזה אומר שיש פחות מגרם אחד מי גבינה ב100 גרם חלב. כאן בעצם אפשר לחשוב שנית על המשפט "אין בוכים על חלב שנשפך". עובדה זו מרמזת שלא נוכל לעשות אבקה בעצמנו. במעבדות עושים את שכלוף היונים, הם עושים פפטידים לחלקיקים קטנים יותר ותאמין לי, הם מצליחים לעשות את זה אפילו טוב יותר מהטבע כאשר הכמויות והריכוז שרוצים לייצר מתקבלות ובנוסף יכולים לשלוט בכמות הלקטוז, סוכר או שומן. בנוסף הם מעשירים את האבקות בחומצות אמינו. בדרך כלל, באבקות שאנחנו מוצאים היום בשוק, יש את סוג הwpc (אולטרה-סינון) שהוא בעצם חלבוני מי גבינה מרוכזים שהוא נחשב לפשוט, ויש את הisolate שנחשב לטוב ביותר (סינון מקרוני, שחלוף יונים). בקיצור, עם האבקות המעולות שיש לנו כיום בשוק, אפשק להגיע למנה שמכילה 20-30 גרם חלבוני מי גבינה נטו, כולל חומצות אמינו בריכוז גבוה, הודות לטכנולוגיה. מקווה שתשובתי מספקת. |